Hoofd Financiële Administratie

Functieomschrijving

De juiste kennis op het gebied van Accounting en leidinggevende ervaring? Haal je energie uit professionaliseren en optimaliseren van processen en systemen in een grote (inter)nationale organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Lekkerland is een internationale organisatie gevestigd met het HQ in Duitsland, met meer dan 60 jaar ervaring. Lekkerland Nederland B.V. behoort tot de top van groothandels en logistiek dienstverleners in Nederland.


Over de functie

Binnen het Financial Shared Service Centre (FSSC) van Lekkerland Nederland B.V. geeft je als Hoofd Financiële Administratie leiding aan een team van 3 collega’s, waarbij de operationele coördinatie belegd is voor de werkmaatschappijen Lekkerland Vending Services en Convenience Concept. Je werkt nauw samen met de andere disciplines binnen de Finance afdeling, zoals Accounts Payable, General Accounting en Controlling. Je rapporteert in deze rol aan de Manager Financial Shared Service Centre. Samen zorg je voor een professionele afdeling waar met plezier gewerkt wordt.


Met het team zorg je voor de financiële rapportages met daarbij focus op kwaliteit & betrouwbaarheid, binnen het gestelde week-, maand-, kwartaal- en jaarafsluitingsproces. Daarnaast draag je bij aan de opstelling van fiscale aangiften en beoordeel je de fiscale posities in samenwerking met de tax manager. Je bent verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige naleving van gemaakte afspraken. Het is jouw verantwoordelijkheid om, als Manager, de kwaliteit te waarborgen en continue te streven naar verdere optimalisering en professionalisering. Als ervaren manager weet je het team te motiveren en de kwaliteiten naar boven te halen. Kortom je hebt goede people management skills.


Over Convenience Concept

Convenience Concept is het retailformulehuis binnen de Lekkerland Groep. Convenience Concept is de verbindende schakel tussen ondernemer, consument en fabrikant en gelooft in de passie en expertise van de lokale ondernemer die werkt met een duidelijke focus en identiteit. Convenience Concept geeft ondernemers gerichte ondersteuning op het gebied van assortimentskeuze, marketing, interieur/winkeluitstraling en ICT.


Over Lekkerland Vending Services

Lekkerland Vending Services maakt onderdeel uit van de Lekkerland Groep en is de grootste tabaks- en zoetwarengroothandel van Nederland. Deze sterke uitgangspositie verschaft Lekkerland Vending Services de middelen en de mogelijkheden om continue te innoveren en de dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren.

Vereisten

Wat neem jij mee als Hoofd Financiële Administratie?

 • Uitgebreide relevante werkervaring binnen finance/accounting.
 • Kennis van fiscale en wettelijke boekhoudkundige regelgeving;
 • Goede kennis van Exact;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, en goede beheersing van de Engelse taal;
 • Goede Excel kennis;
 • Minimaal een HEAO of vergelijkbaar diploma.


Wij bieden

In de functie van Hoofd Financiële Administratie bieden wij jou:

 • Een tijdelijke functie van 12 maanden;
 • Een uitdagende fulltime functie;
 • Een informele werksfeer met leuke collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving;
 • Vele mooie secundaire voorwaarden: pensioenopbouw en korting op diverse verzekeringen.


Dit is jouw kans om jouw gespecialiseerde kennis te delen en wederom te verrijken. Interesse? Solliciteer direct. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Marit Eichner, Recruiter via marit.eichner@lekkerland.nl of via 06-52050121 (ook bereikbaar via whatsapp).