Manager Controlling

Functieomschrijving

Manager Controlling
De Manager Controlling is verantwoordelijk voor alle business en financial control-activiteiten van de Nederlandse entiteiten om te zorgen voor gedegen (financiële) managementinformatie, efficiënte en effectieve forecastprocessen en rapportages in overeenstemming met algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (IFRS) en de groepsrichtlijnen. Deze persoon beheert / coördineert de periodieke afsluiting van de maandresultaten, de voorbereiding van de periodieke financiële rapportages, inclusief analyses van de gerapporteerde resultaten. Verder zal deze persoon het jaarlijkse budgetproces en het periodieke forecastproces en andere toekomstgerichte informatie en begeleiding indien nodig beheren.

De Manager Controlling rapporteert aan de CFO en werkt nauw samen met de CFO en anderen in de organisatie om bestaande managementinformatie verder te ontwikkelen. Daarnaast is hij of zij verantwoordelijk voor het versterken van financiële procedures, het verbeteren van de kwaliteit en consistentie van (financiële) managementinformatie en het uitrollen van BI-oplossingen binnen de organisatie.

De ideale kandidaat beschikt over leiderschapskwaliteiten, gedegen kennis van business en financial control en werkt proactief om resultaten te behalen. Deze persoon is een self-starter, flexibel, heeft een hoge mate van integriteit en is actie- en doelgericht in een matrixorganisatie en een complexe samenwerkingsomgeving. Daarnaast onderhoudt de Manager Controlling een nauwe werkrelatie met de teams binnenin het hoofdkantoor van de Groep gevestigd in Duitsland.

Taken & verantwoordelijkheden
Controlling
- Verantwoordelijk voor effectieve en efficiënte sales-, marge, cost-, operational control (warehouse en transport) en effectieve klantwinstanalyses;

- Verantwoordelijk voor verdere uitrol en gebruik van SAP Analytics Cloud.

Reporting
- Verantwoordelijk voor tijdige en consistente periodieke managementrapportage en voor dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse sales- en margerapportage;
- Verantwoordelijk voor tijdige en consistente budgetten en prognoses;
- Verantwoordelijk voor de tijdige afronding van de statutaire jaarrekeningen voor alle rechtspersonen in Nederland.

Accounting
- Ontwikkelen en implementeren, in samenwerking met het general accounting team in het Financial Shared Service Center, van standaard accounting policies en procedures, en in lijn met de groepsrichtlijnen;
- Definieert en implementeert best practices en verbeteringen in het accountingproces;
- Continue focus op het verbeteren van systemen en efficiëntie van bedrijfsprocessen.

Overige
- Leidt een team van ca. 10 medewerkers;
- Het uitvoeren van speciale opdrachten voor de CEO / CFO op basis van behoefte (bijv. acquisities / desinvesteringen, onderzoek naar potentiële accounting issues, verstrekken van ad-hoc (financiële) analyses en inzichten);
- Fungeren als back-up van de CFO bij afwezigheid;
- Werkt nauw samen met Tax, Treasury, IT en het Financial Shared Service Center om de integriteit van financiële informatie te waarborgen, accounting issues op te lossen en financieel / controlling / accounting advies te geven.
 

Over ons

Wij zijn de specialist voor on-the-go consumptie. We bieden innovatieve retail-oplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in zes Europese landen. Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn. Daarom gaat onze volledige aandacht naar de behoeften van onze klanten en van hun eindconsument. Onze visie is om "Your most convenient partner" voor onze klanten te zijn, de beste partner die ze zich kunnen wensen. Lekkerland Nederland B.V. geldt in Nederland als ‘The Convenience Company’ bij uitstek. De moderne consument kiest voor snelheid en gemak. Gemakkelijk onderweg of vlak naast de deur. Op het moment dat de behoefte ontstaat. Lekkerland voert een zeer breed assortiment van food en non-food artikelen die naadloos op die behoeften aansluiten. Convenience staat centraal in het veelzijdige productaanbod van Lekkerland.

Vereisten

Wat neem jij mee als Manager Controlling?
Kwalificaties
- Universitaire opleiding in bedrijfseconomie, met postmaster kwalificatie (RA / RC);
- 7-10 jaar relevante ervaring in een grote organisatie;
- 3-5 jaar ervaring in het managen van een team;
- Up-to-date kennis van IFRS;
- Up-to-date kennis van management accounting en business controlling;
- Goede kennis en begrip van gangbare financiële systemen; SAP FiCo / BW is een plus;
- Vloeiend in Nederlands en Engels, Duits is een groot pluspunt.

Persoonlijke competenties
- Hoge mate van integriteit en vertrouwen;
- Sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
- Sterke documentatievaardigheden - aandacht voor detail;
- Teambuilder en in staat om sterke en effectieve teams op te bouwen;
- Teamspeler en in staat om sterke cross-functionele relaties op te bouwen en te onderhouden;
- Sterke analytische, projectmanagement- en leiderschapsvaardigheden;
- Streven naar resultaat, actiegericht en volhardend;
- Zelfstartend en zelfstandig kunnen werken.

 

Wij bieden

Lekkerland Nederland B.V. is een groot financieel gezond bedrijf. In de functie van Manager Controlling bieden we jou;

- Een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer;

- Ruimte voor je eigen professionele inbreng en je persoonlijke ontwikkeling;

- Een fulltime dienstverband;

- Bonusregeling;

- Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Interesse? Solliciteer direct. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Marit Eichner, Recruiter via marit.eichner@lekkerland.nl of via 06-52050121 (ook bereikbaar via whatsapp).